Privacy Verklaring2018-10-12T13:38:20+00:00
Privacy verklaring

Privacy Verklaring

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus en gaan natuurlijk erg zorgvuldig om met je persoonlijke gegevens. Door gebruik te maken van deze site ga je akkoord met privacy- en cookie-beleid van De Marketing Assistent. Je gegevens verkopen wij nooit aan derden.

Wij behouden te allen tijde het recht deze privacyverklaring te wijzigen. Wij adviseren je deze privacyverklaring dan ook regelmatig te raadplegen om er zeker van te zijn dat je de laatste versie heeft. Wanneer wij ingrijpende wijzigingen aanbrengen in onze privacyverklaring zullen wij je hierover informeren via onze website. De wijzigingen treden in werking op het aangekondigde tijdstip van inwerkingtreding. Deze privacyverklaring is voor het laatst aangepast op 22 mei 2018.

Over De Marketing Assistent

www.demarketingassistent.nl wordt beheerd door Marieke van Nispen-de Kroon.

Mijn contactgegevens zijn:
Marketing Assistent Marieke van Nispen
Merelberg 2
4708 NE Roosendaal
KvK: 64995194

Persoonsgegevens

Wij verwerken je persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor je ze hebt verstrekt en in overeenstemming met de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) en de Telecommunicatiewet.

Welke gegevens verzamelen we?

Wanneer je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief, een download hebt aangevraagd, je hebt aangemeld voor een gratis online workshop en/of training, een contactformulier hebt ingevuld, een aankoop hebt verricht of andere aanvragen doet voor één van onze producten en/of diensten, zal aan jou gevraagd worden om je gegevens in te vullen. Wij verwerken alleen de gegevens die je zelf aan ons verstrekt. Dit kunnen de volgende gegevens zijn:

  • Voor- en achternaam
  • E-mailadres
  • Mobiel Telefoonnummer
  • Website
  • Bedrijfsnaam
  • Straat en huisnummer
  • Postcode en Woonplaats
  • KvK nummer
  • IP-adres
  • BTW nummer
  • Rekeningnummer

Met welk doel gebruiken wij de persoonsgegevens?

Door de gegevens aan ons te verstrekken geef je ons toestemming om de gegevens voor bovengenoemde doeleinden te gebruiken. Daarnaast hebben wij een aantal gegevens nodig om de opdracht conform de overeenkomst voor je uit te voeren. Ook kan het zijn dat wij reeds verstrekte gegevens nodig heb ten behoeve van direct marketing. Voor dit laatste hebben wij een zorgvuldige beoordeling gemaakt, zodat slechts gegevens worden gebruikt welke strikt noodzakelijk zijn voor direct marketing (gerechtvaardigd belang).

De volgende gegevens worden verzameld en verwerkt voor de volgende doeleinden:

  • Je voornaam en e-mailadres gebruiken wij voor het verzenden van commerciële nieuwsbrieven en retargeting voor Facebook en LinkedIn advertenties. Wij doen dit alleen met de gegevens die we verkregen heb via het downloaden van gratis documenten en het aanvragen van gratis workshops/trainingen, niet met gegevens die via ons contact-, offerte-, of factuurformulieren binnengekomen zijn.
  • Je voor- en achternaam en e-mailadres, die jij invult bij een formulier voor een offerteaanvraag, worden gebruikt om een offerte te kunnen maken. Wij slaan deze gegevens op in Autorespond. Tot het moment jij een klant bij ons wordt, zetten wij deze gegevens niet in ons e-mailmarketingsysteem.
  • Je naam en e-mailadres, die jij invult bij een contactformulier op onze website gebruiken wij alleen om antwoord te geven op het bericht dat jij ons stuurt.
  • Als je met ons chat via onze website, dan worden je locatie, IP-adres geregistreerd en optioneel je naam gevraagd, zodat wij je een reactie kunnen geven op je chatbericht.

Met wie delen wij je persoonsgegevens?

Je persoonsgegevens worden opgeslagen in ons e-mailsysteem en dit gaat via de servers van Autorespond. De gegevens worden door Autorespond opgeslagen conform de AVG. Meer informatie over het privacybeleid van Autorespond vind je hier.

Daarnaast delen wij gegevens, die wij verkregen hebben via het aanvragen van een download of gratis workshop/training met Facebook en Linkedin om zo advertentiedoelgroepen te makenMeer informatie over het privacybeleid van Facebook vind je hier. Het privacybeleid van LinkedIn vind je hier. Jouw gegevens kunnen door Facebook en LinkedIn ook worden doorgegeven naar de Verenigde Staten. Deze doorgifte van gegevens gebeurt op grond van het EU-VS Privacy Shield Framework. Meer informatie over de doorgifte van gegevens naar de Verenigde Staten door Facebook vind je hier en door LinkedIn vind je hier. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de verwerking van de gegevens door Facebook en/of LinkedIn.

De online betaalomgeving van De Marketing Assistent

Wij gebruiken de door jou aangeleverde gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk te laten verlopen. Wij verkopen en of verstrekken je gegevens niet aan derden. Je gegevens worden uitsluitend aan derden ter beschikking gesteld indien zij betrokken zijn bij het uitvoeren van je bestelling.

Bij de betaling in de online betaalomgeving op www.demarketingassistent.nl word je voor de transactie altijd verwezen naar de website van een zogenaamde Payment Processor door middel van een beveiligde verbinding. Je betaalgegevens (creditcardnummer, Paypal login of Ideal gegevens worden niet doorgegeven aan onze servers en worden dan ook niet door Marketing Assistent Marieke van Nispen opgeslagen. De enige gegevens die wij hierbij opslaan zijn:

  • Voor – en achternaam 
    Om jouw bestelling te leveren aan de juiste persoon
  • Adres, postcode en woonplaats
    Dit adres gebruiken wij voor de correcte levering van jouw bestelling en voor het correct opmaken van de factuur
  • Bedrijfsnaam
    De bedrijfsnaam gebruiken wij voor het correct opmaken van de factuur
  • BTW nummer
    Het BTW nummer gebruiken wij voor het correct opmaken van de factuur, zodat je de BTW kunt terugvorderen bij de Belastingdienst.
  • Telefoonnummer
    Mochten wij je willen informeren over je bestelling of op het laatste moment gewijzigde informatie over je training doorgeven dan doen wij dit soms ook telefonisch. Dit is nooit verplicht om in te vullen.
  • E-mailadres
    Bij elke bestelling ontvang je van ons, zodra wij je bestelling ontvangen heb, een bevestiging en factuur per e-mail.
  • IP nummer
    Jouw IP-adres wordt bij het plaatsen van je bestelling opgeslagen om misbruik bij betaling te herkennen.

Beveiliging persoonsgegevens 

Wij hebben passende technische maatregelen genomen om persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of andere vormen van onrechtmatige verwerkingen. Deze maatregelen, waaronder versleuteling middels een SSL-certificaat en two-factor authentication, zorgen voor een beveiligingsniveau dat past bij de gegevens die wij verwerken.

Cookies 

Voor een zo goed mogelijke werking van onze website en om de inhoud van onze advertenties af te stemmen op jouw voorkeuren gebruiken wij cookies.

Een cookie is een klein bestandje dat door onze website wordt meegestuurd en door jouw browser op het apparaat waar je onze website mee bezoekt wordt geplaatst. De informatie die in de cookie is opgeslagen kan naar onze website teruggestuurd worden, wanneer je de website opnieuw bezoekt. Meer informatie over cookies kun je vinden op de website van ConsuWijzer.

Facebook Advertentiecookies
Met jouw toestemming gebruiken wij, om advertenties beschikbaar te stellen first-party- en third-party cookies van Facebook. Deze cookies zorgen ervoor dat voor jou relevante advertenties worden weergegeven. Meer informatie over de cookies van Facebook vind je hier.

Tracking cookies

Wij gebruiken, met jouw toestemming, sitetracking van Autorespond. Sitetracking plaatst een cookie die bijhoudt welke pagina’s jij op onze website bekijkt. Hierdoor kunnen wij onze marketing, diensten en advertenties beter aanpassen aan jouw interesses. Meer informatie over sitetracking vind je hier.

Google Analytics

Ook door ons statistiekenpakket, Google Analytics, worden er analytische cookies geplaatst. Wij willen graag weten hoe onze bezoekers de website gebruiken, zodat wij het gebruik van de website verder kunnen optimaliseren. Daarom wordt op deze website analytische cookies van Google geplaatst. Bij Google Analytics wordt de informatie zo goed mogelijk geanonimiseerd. Jouw IP-adres wordt nadrukkelijk niet gebruikt. Wij kunnen je daarom niet persoonlijk herleiden. Meer informatie over het beleid van Google Analytics vind je hier. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Daarom hebben wij met Google een verwerkersovereenkomst gesloten. Google mag daardoor de verkregen informatie niet gebruiken voor andere Google diensten of doeleinden.

Reactie-Module

Voor de reactie-module op onze blog-artikelen maken wij gebruik van het comment-systeem binnen ons WordPress thema Avada, ontwikkeld door https://avada.theme-fusion.com/. Avada reacties maakt gebruik van cookies om te controleren of je bent ingelogd, en voor analyse van je gebruikersgedrag. Avada heeft geen toegang tot de gegevens die je via de reactiemodule aan ons verstrekt. Meer informatie over het privacy beleid van Theme Fusion vind je hier.

Uitschakelen en verwijderen

Wil je gegevens verwijderen?
Wanneer je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief, een download hebt aangevraagd, je hebt aangemeld voor een gratis online workshop en/of training, een contactformulier hebt ingevuld of een aankoop hebt verricht en in de toekomst geen e-mail van De Marketing Assistent wilt ontvangen, kun je te allen tijde weer eenvoudig uitschrijven door middel van een link onderaan de e-mail of door contact met ons op te nemen.

Je e-mailadres wordt meteen uit ons bestand verwijderd en zal niet worden bewaard tenzij wij door andere wetgeving bepaalde bewaartermijnen in acht moeten houden.

Wil je de cookies uitschakelen of verwijderen?
Dan kun je dit doen via je browserinstellingen. Gebruik eventueel de help-functie van je browser om te achterhalen hoe je dit kunt doen.

Dingen die je altijd kunt doen:

  • Schakel ‘cookies van derden’ automatisch uit in je browser.  De moderne browsers (Chrome en Firefox) bieden hiervoor veel opties.
  • Geef in je browserinstellingen aan dat je niet ‘getrackt’ wilt worden
  • Je kunt de geplaatste cookies altijd weer verwijderen uit je browser en eventueel kun je ze ook blokkeren per domein.

Via de website Your Online Choices kun je meer uitleg vinden hoe je cookies kunt uitschakelen.
Heb je verder nog vragen over mijn cookies? Neem dan gerust contact met ons op.

Social Media

Wij willen het voor jou graag zo makkelijk mogelijk maken om de content van onze website te delen via Social Media. Dit kan onder andere door middel van Social Media (share) buttons.

Van de volgende Social Media Platforms hebben wij de buttons geplaatst. Lees de privacyverklaringen van de respectievelijke Social Media platforms om te weten hoe zij omgaan met privacy.

Links 

Op onze website tref je links naar externe websites aan. Door op een link te klikken ga je naar een website buiten www.demarketingassistent.nl om. Het kan zijn dat deze externe websites gebruik maken van cookies. Graag verwijzen wij hiervoor naar de cookie- of privacyverklaring van de betreffende website.

Deze privacyverklaring is niet van toepassing op websites en diensten van derden die door middel van links met onze website zijn verbonden. Wij kunnen namelijk niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare en veilige manier met jouw gegevens omgaan. Wij adviseren je de privacyverklaring van deze derden door te nemen alvorens gebruik te maken van hun website of hun diensten.

Via de volgende links tref je de verschillende privacyverklaringen aan:

Bewaartermijn

Wij bewaren je gegevens niet langer dan noodzakelijk voor het doel waarvoor ze zijn ontvangen. Wanneer jij je uitschrijft voor onze e-mails, verwijderen wij je persoonsgegevens uiterlijk aan het eind van de volgende maand uit het systeem.

De gegevens die wij gebruiken om te antwoorden op een bericht dat jij aan ons hebt gestuurd middels het contactformulier op www.demarketingassistent.nl worden binnen 1 jaar na de laatste correspondentie met jou verwijderd. Wij adviseren je om privacy gevoelige gegevens via een veilige manier te verzenden.

De gegevens in ons boekhoud- en CRM systeem bewaren wij tenminste 7 jaar, onder andere om aan al onze wettelijke verplichtingen te voldoen. Deze gegevens worden binnen 1 jaar na het verlopen van deze verplichting door ons verwijderd.

De bovenstaande termijn geldt, tenzij er voor ons verdere wettelijke verplichtingen bestaan om de gegevens langer te bewaren en/of beschikbaar te houden.

Rechten

Je hebt altijd het recht jouw toestemming voor het verwerken van je gegevens in te trekken, waarna wij je gegevens niet meer zullen verwerken. Het intrekken van deze toestemming doet geen afbreuk aan de rechtmatigheid van onze gegevensverklaring op basis van jouw toestemming, die plaatsvond vóór deze intrekking.

Je hebt ook recht op inzage in jouw persoonsgegevens en het recht om jouw persoonsgegevens te rectificeren. Als je wilt weten welke persoonsgegevens wij van jou verwerkt hebben, dan kun je een schriftelijk inzageverzoek indienen. Mochten jouw gegevens onjuist, onvolledig of niet relevant zijn, dan kun je ons schriftelijk verzoeken om jouw gegevens te wijzigen of aan te vullen.

Daarnaast heb je een recht op het wissen van jouw persoonsgegevens, een recht op het beperken van de verwerking en een recht om tegen de verwerking bezwaar te maken. Bovendien heb je recht op het overdragen van, of het overdraagbaar maken van jouw gegevens. Ook hiervoor kun je een schriftelijk verzoek doen.

Wij nemen je verzoek binnen 4 weken in behandeling. Onder schriftelijk wordt ook verstaan per e-mail. Je kunt je verzoek naar ons e-mailen via info@demarketingassistent.nl

Klacht bij de Autoriteit Persoonsgegevens

Indien je een klacht hebt over de manier waarop wij jouw persoonsgegevens verwerken kun je je natuurlijk tot ons wenden. Wij proberen er dan samen met je uit te komen.

Je hebt echter ook het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens kun je lezen hoe je dit moet doen.